Hıdrellez coşkusu Tunca Nehri kenarında sürdü

Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava coşkusu, Sarayiçi’nde Kakava ateşinin yakılması ile başlayan eğlence Salı sabahı şafakla birlikte Tunca Nehri'nde devam etti.

2014-05-06 13:04:00
Hıdrellez coşkusu Tunca Nehri kenarında sürdü
Tunca Nehri kenarındaki eğlencelere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'da eşlik etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Hıdrellez’in tüm insanlık için barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilediğini kaydetti. Edirne Belediye Meclis Üyesi Roman Erkan Makas da baharın tüm dünyada sağlık, mutluluk, barış getirmesi dileklerinde bulunduğunu söyledi.Çeribaşı Fikri Ocak ise yerli ve tabancı turistin Kakava’ya ilgi gösterdiğini belirterek, Edirnelilerin sahip çıkarak, daha çok duyarlı olması gerektiğini söyledi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Tunca Nehri kenarına gelen Romanlar, yeni yılın bol ve bereketli geçmesi için nehir suyunda el ve yüzlerini yıkadı. Kakava şenliklerini merak edip Tunca Nehri kenarına gelen yerli ve yabancı turistler de Romanlar ile birlikte eğlendi. Edirne, her yıl olduğu gibi bu sene de Kakava şenlikleriyle coştu. Dün Kakava ateşinin yakılması ile başlayan eğlence Roman mahallesinde sabaha kadar sürdü. Romanlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte Tunca Nehri'ne akın ederken, yeni yılın bol ve bereketli geçmesi için nehir sularında ellerini ve yüzlerini yıkadılar. Evlenme çağına gelen genç kızlar ise en güzel elbise ve gelinliklerini giyip nehir kenarına gelip göbek attılar. Bazı vatandaşlar ise Tunca Nehri üzerinde bulunan Kanuni köprüsü üzerinden kağıtlara yazdıkları dileklerini nehir sularına attılar. Tunca Nehri kenarında devam eden Kakava coşkusunu sadece Romanlar değil yerli ve yabancı birçok turist yaşadı. DİLEK AĞACINA KURDELE BAĞLANDI Bu yıl Edirne Belediyesi, Sarayiçi’nde dilek ağacı yaparak ağacın yanına bağlanması amacıyla kurdele koydu. Dilek ağacının aynı zamanda ışıklandırılması yapılarak halkın kurdelelerini bağlaması sağlandı. Hıdrellez şenliklerine gelen yerli ve yabancı turistler dilek ağacına kurdele bağlayarak dileklerde bulundular. Edirne Belediyesi alana stant kurarak, katılımcılara tiyatro gösterisi sahnelendi. Tunca Nehri kenarında sabahın ilk ışıkları ile başlayan Kakava coşkusu, Romanların kırdıkları dallarla evlerinin yolunu tutması ile son buldu. Edirne Belediyesi'nin organize ettiği Hıdrellez Şenlikleri öğlen saatlerinde Saraçlar Caddesi'nde yumurta kırımı ve niyet çekilişi ile sona erdi.   Diğer fotoğraflar için tıklayınız....