GÜRKAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Yüce Türk Milletinin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, daha çağdaş bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleye ışık olmaya devam edecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramız kutlu olsun” dedi.

2023-04-19 08:48:52
GÜRKAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 103. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, yayınladığı mesajda şunları söyledi:

“23 Nisan 1920, milletimizin tarih yolculuğunda bir dönüm, yeni bir başlangıç ve yeniden dirilişin ifadesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kapılarını açarak, 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Hiç kuşkusuz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan yeni Türk Devleti, bağımsızlık ve egemenliğini TBMM'nin açılışı ile taçlandırmış, milletin iradesinin üstünde hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya ilan etmiştir. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bağımsızlığımızın, milli iradenin ve demokrasinin öncüsü olmuştur.

23 Nisan ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara duyduğu güvenin de simgesidir. Ulu Önderimiz, çocuklara duyduğu bu güveni ise ‘Beni ne zaman görmek isterseniz, aynaya bakın. Siz Türk çocukları benim birer parçamsınız. Ben de sizin’ sözleriyle ortaya koymuştur. 103 yıl önce yakılan bu bağımsızlık meşalesini geleceğimizin teminatı çocuklarımız ilelebet yaşatacaktır. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız, sevginin, barışın ve kardeşliğin temsilcileri olarak bugünlerimizin umudu, yarınlarımızın güvencesidir. Bu nedenle sevgi, özveri ve inançla çıktığımız bu yolda çocuklarımız için harcanacak her türlü emek, atılacak her adım bizim için çok değerli, çok kıymetlidir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Yüce Türk Milletinin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, daha çağdaş bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleye ışık olmaya devam edecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 103. yılını ve Cumhuriyetimizin en değerli mirasçıları çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle anıyorum"