GÜRKAN'DAN 18 MART MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çanakkale Savaşı, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bizi bir araya getiren ve tüm dünyaya insanlık dersi veren direniş destanıydı. Çanakkale Ruhu hiç ölmedi bu topraklarda. Bizler, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan söz konusu olduğunda kanımızın son damlasına kadar her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Çanakkale geçilmedi, geçilmez! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

2023-03-17 07:34:09
GÜRKAN'DAN 18 MART MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi;

“Tarih, böyle bir zafer yazmadı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nde Mehmetçik, dev donanmasıyla Gelibolu'ya hücum eden itilaf devletlerine karşı koydu. Bir tarafta medeniyetin tek dişi kalmış canavarı, devasa bir donanma. Karşısında iman dolu göğüsler... Nusret Mayın Gemisi, Seyit Onbaşı, 57. Alay… Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” emri, vatan sevgisinin en donanımlı ordular ve silahlarla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etti. Yenilmez denilen donanmalara karşı konularak 'Çanakkale Geçilmez' sözü, tüm milletlerin hafızasına kazındı.

Milletimiz, topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla yılmadan fedakarca vatanını savundu.  Çanakkale Ruhunda kardeşlik, mertlik, yiğitlik, insanlık dersi vardı. Anafartalar Kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, işte bu yüce ruhu ‘Siperler arası 8 metre. Yani ölüm muhakkak. 3 dakika önce gelen bölüğün tamamı şehit olmuş. Yeni gelenler bunu biliyor ve bir 3 dakika sonra kendisinin de şehit olacağının farkında ilerliyor. Ama ne ilerleme! Bir an bile sarsılma, durma, geriye bakmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur'an okuyor bilmeyenler kelime-i şahadet getiriyor. Az sonra öleceğini bile bile gözünü kırpmadan şahadete gidiyor. İşte Çanakkale Savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlayan şey milletimiz ve onun askerindeki bu yüce ruhtur.’ sözleriyle anlattı. İşte milletimiz de tarih boyunca sahip olduğu bu yüksek ruhu önce Çanakkale’de, sonra da Milli Mücadele döneminde ortaya koymuş ve bu toprakları sonsuza kadar bize vatan yapmıştır.

Bu destanın her satırında vatan duygusuna inanç üstünlüğü ve insanlık onuru vardır. Bu onur sadece silahlı mücadeledeki kahramanlıklar değil, yaralı düşman askerini canı pahasına sırtına alıp karşı sipere taşıdı.

Zaten kısıtlı olan yemeğini esirlerle paylaştı. Yani Türk askeri savaşın sadece öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir defa daha gösterdi.

Çanakkale Savaşı Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bizi bir araya getiren ve tüm dünyaya insanlık dersi veren direniş destanıydı. Çanakkale Ruhu hiç ölmedi bu topraklarda. Bizler, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan söz konusu olduğunda kanımızın son damlasına kadar her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Çanakkale geçilmedi, geçilmez! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum"