GÜRKAN, TÜM EDİRNE HALKINI 100. YIL COŞKUSUNA DAVET ETTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirne halkını Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek olan etkinliklere davet etti.

2022-11-23 08:42:54
GÜRKAN, TÜM EDİRNE HALKINI 100. YIL COŞKUSUNA DAVET ETTİ

25 Kasım Cuma günü, Edirne kurtuluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Edirne Belediyesi, 25 Kasım Cuma Günü Saat:10.00’da Atatürk Anıtı’nda, Saat: 10.30’da Atatürk Bulvarı Tören Alanı’nda düzenlenecek olan resmi törenlerin ardından, bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle Saat: 14.00’te 25 Kasım Stadyumu’nda Edirne/Filibe Kadın Futbol Takımları arasında Futbol Müsabakası düzenlenecek.

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN NİŞANESİ 100. YIL ANITI

Öte yandan Saat:15.00’te,  Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle yapımı gerçekleştirilen ve Hıdırlıktepe’de sonsuza kadar özgürlüğümüzü simgeleyecek olan 100 Yıl Anıtı’nın açılışı gerçekleştirilecek.

Kurtuluş coşkusu Saat: 16.30’da Edirne Belediyesi tarafından Abdi İpekçi Caddesi’nde hizmete kazandırılan 100. Yıl Kurtuluş Parkı’nın açılış töreni ile devam edecek. 4 bin metrekarelik yeşil alanda yeni nesil çocuk parkı, aileler için dinlenme alanları ve 250 metre uzunluğunda yürüyüş parkurunun yer alacağı park, Kurtuluşun 100. yılında Cumhuriyetin çocuklarına armağan edilecek.

HALUK LEVENT, EDİRNE İÇİN SÖYLEYECEK

Öte yandan ünlü sanatçı Haluk Levent’te Edirne’nin Kurtuluş coşkusuna, akıllardan hiç silinmeyen şarkıları ile eşlik edecek.   Ünlü Sanatçı Haluk Levent, 25 Kasım Saat:21.00’da Saraçlar Caddesi’nde Edirneliler ile buluşacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı kurtuluş mücadelesiyle Edirne’nin, 25 Kasım 1922’de; son kez kurtarılarak, gerçek sahiplerine; Türk Milleti’ne, Edirnelilere teslim edildiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sonsuza kadar sürecek olan özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın 100. yılını Edirne’de coşkuyla kutlayacağız. Tüm Edirne halkını bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum” dedi.