GÜRKAN, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İLE İFTARDA BULUŞTU

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan geleneği bozmayarak, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Belediyesi Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi’nin kapısının 7/24 açık olduğunu belirten Gürkan, “Ben dâhil bütün çalışma arkadaşlarımdan ne arzunuz, ne sıkıntınız varsa Allah’ın adına söylüyorum, hiç çekinmeden söyleyin ve bize gelin! Orası sizin eviniz, orası sizin kurumunuz, orası size aittir. Böyle yaparak sakın ola ki, “Ya meşgul eder miyiz? Sıkıntı verir miyiz? Üzer miyiz? Yorar mıyız?” diye düşünmeyin” dedi.

2023-04-19 08:17:48
GÜRKAN, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İLE İFTARDA BULUŞTU

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan, her Ramazan Ayı’nda olduğu gibi bu yılda şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna Meriç Nehri kenarındaki bir restoranda verilen iftar yemeğine Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Şehit ailelerini ve gazileri eşi Esra Gürkan ile birlikte kapıda karşılayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra tek tek masaları gezerek, sohbet etti.

Bir kez daha iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler ile birlikte olmaktan onur duyduğunu belirten Gürkan, “Öyle güzel, öyle nazik, öyle zarif, insanlarsınız ki hepiniz, ne zaman davet etsek bu davete icabet ederek, bizi de hep mutlu edip onurlandırdınız. Çünkü sizlerle beraber olmak, sizlerle aynı sofrayı paylaşabilmek, aynı ekmeği, aynı dilimi, aynı çorbayı, paylaşabilmek için biz emin olun, o kadar onurlu, o kadar gururlu oluyoruz ki. Vücudunun bir parçasını ya da en kıymetlisi olan evladını, eşini, annesini, babasını bu vatan için şehit vermiş, vatan sağ olsun deme yürekliliği göstermiş kahramanlarımızsınız. Siz bu ülkede yaşayan 85 milyon insanın bir tanesi, gözbebeğisiniz. Sizlerle birlikte aynı sofrada buluşabilme onurunu bahsettiğiniz için hepinize minnettarım. Şunu çok iyi biliyoruz ki bu cennet vatan, sizin gibi kahramanlar, sizin gibi şehit anne ve babaları sayesinde bugün özgür ve bağımsızdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden sizler var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır” diye konuştu.

Şehit aileleri ve gazilere çok şey borçlu olduklarını belirten Gürkan, “Kuşkusuz sizler için ne yapsak azdır. Edirne Belediyesi’nde gerek belediye olarak, gerekse bireysel olarak ben dâhil bütün çalışma arkadaşlarımdan ne arzunuz, ne sıkıntınız, ne işiniz varsa Allah’ın adına söylüyorum, hiç çekinmeden söyleyin ve bize gelin! Orası sizin eviniz, orası sizin kurumunuz, orası size aittir. Kapımızda, kurumumuzun kapısı da, evlerimizin kapısı da, gönlümüzün kapısı da, her daim 7 gün 24 saat sizler için açık. Şimdiden bayramınızı kutluyor, bir kez daha kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Hepinize en derin saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Geleneksel iftar yemeğinde bir kez daha bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederek, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ahirete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kalanlara Allah’tan sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi de “Bugün mübarek ramazanın, son günlerinde bu mübarek sofrayı kuran, Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a ve eşi muhterem hanımefendiye, belediyemizin kıymetli personeline, başkan yardımcılarımıza emeği geçenlere şükranlarımızı sunarım. Sağ olsunlar, var olsunlar. Dara düştüğümüzde her daim elimizi tutan başkanımıza ve ekibine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.