GÜRKAN, RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirne Halkı’nın ve Müslüman Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, Ramazan Bayramı’nın tüm yaraları sarmasını, tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diledi. Gürkan, ayrıca Ramazan Bayramı’nda Edirne’de misafir edilen depremzedelerinde unutulmamasını isteyerek, “Bu özel günde depremzede vatandaşlarımıza, komşularımıza, misafirlerinize destek olmayı unutmayalım. Onlara gönlümüzün kapılarını sonuna kadar açalım” dedi.

2023-04-19 08:39:56
GÜRKAN, RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şunlara yer verdi:

“Sevgili Edirneliler, değerli hemşehrilerim toplumumuza huzur, sofralarımıza bereket getiren, dayanışma ve hoşgörü ortamıyla bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Bayramlar, toplum olarak bizleri bir arada tutan, gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı özel günlerimizdir. Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dargınlık ve küskünlüklerimizi unutturan bir bayrama daha hep ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bayramın da ortak değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkarak, manevi duyguların en üst seviyede hissedileceği şekilde kutlanacağından hiç kuşkum yok.

Ülkemiz son yıllarda zor süreçlerden geçmekte. Covid-19 salgının ardından yaşadığımız deprem felaketi hepimize çok zor ve acı günler yaşattı. Maalesef Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde binlerce insanımızı kaybettik. Birçok insanımız evsiz kaldı. İlk günden bu yana Edirneliler olarak, depremde zarar gören vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyor, yaraları birlikte sarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ramazan Bayramını kutladığımız bu günlerde de deprem nedeniyle mağduriyet yaşayan ve şehrimizde misafir ettiğimiz tüm vatandaşlarımıza kucak açmaya devam edeceğiz. Siz de deprem bölgesinden Edirne’mize misafir olarak gelen depremzede vatandaşlarımıza, komşularımıza, misafirlerimize destek olmayı unutmayın. Onlara gönlümüzün kapılarını sonuna kadar açın. Birlik ve beraberliğin tam zamanı!

Toplumun tüm kesimlerini birbiriyle kaynaştıran, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine önemli katkı yapan bu özel günün ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini; savaşların ve kavgaların yerini, hoşgörü ve barışa bırakmasını temenni ediyorum.

Hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz aile büyüklerimizin ziyaret edildiği; çocukların sevindirildiği; yoksulların, kimsesizlerin hatırlanıp; küskünlerin ve kırgınların barıştığı; sevgi ve dostlukla, birlik - beraberlik içerisinde, huzurla geçireceğimiz bir bayram dileğiyle tüm hemşehrileriminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Huzurun, barışın kentinde daha nice bayramlar yaşamak dileğiyle, iyi bayramlar Edirne’m”