Gürkan, farkındalık yürüyüşüne farkındalık kattı

2014-04-03 09:05:00
Gürkan, farkındalık yürüyüşüne farkındalık kattı
     Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2 Nisan Otizm Farkındalık yürüyüşüne, farkındalık kattı.   Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’mizdeki tüm engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak adına bir başlangıç olacak.” dedi.   2 Nisan'ın tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildiğini belirten, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu benim belediye başkanı sıfatıyla yaptığım bir etkinlikteki ilk konuşmam. Edirne’mizdeki tüm engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak adına bir başlangıç olacak. Edirne’de tüm yurttaşlarımla birlikte Edirne’de engelsiz bir yaşam hayalimiz var. Edirne’de tüm yurttaşlarımız gibi engelli vatandaşlarımızda bu kenti gezerken, dolaşırken, nefes alırken ve yaşarken istiyoruz ki, hiçbir engelle karşılaşmasın ama bu engeller sadece fiziki anlamda değil, fiziki engelleri biz zaten belediye olarak halledeceğiz. Engellilerimiz gerek araçlarıyla, gerek yürüyerek, gerek ailelerinin yardımıyla, bu kentte özgürce ve rahatça dolaşabilecekler. Bundan sonra ama bizim asıl kaldırmak istediğimiz engeller; zihinlerdeki yüreklerdeki engeller. Bunu kaldırabilmek içinde hepinizin katkısına, desteğine, inancına ve heyecanına ihtiyacımız var. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz arkadaşlar. Hepimiz birer engelli adayıyız. Allah kimsenin başına vermesin tabiî ki. Ama bu yüzden engellileri anlayabilmek adına, onlarla empati kurabilmek adına, lütfen sizlerde Edirneli olarak engellilere sahip çıkmaya devam ediniz.” diye konuştu.   Edirne’de, 25 Kasım Stadyumu’nun önünden başlayarak, Otizm Yürüyüşü’ne Uzunkörü Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin’de eşlik ederken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan elinde ki pankartla yürüyüşü tamamlarken, çevredeki vatandaşların ve yürüyüşe katılanların beğenisini topladı.