GÜRKAN, “ BASIN EMEKÇİLİĞİ, ZOR AMA SAYGIN BİR MESLEKTİR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Toplumun gören gözü, işiten kulağı ve gür çıkan sesi olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

2023-01-09 10:16:57
GÜRKAN, “ BASIN EMEKÇİLİĞİ, ZOR AMA SAYGIN BİR MESLEKTİR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, demokratik bir ülkenin en vazgeçilmez unsurunun özgür ve bağımsız bir medya olduğunu söyledi. Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basının, önemli ve etkili bir denetim organı olma özelliğiyle, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Basın mensuplarımız ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yürütmekte, kamu yararını göz önünde tutarak; dünyada, ülkemizde, bölgemizde ve şehrimizde meydana gelen olaylar hakkında halkımızı bilgilendirmektedir” dedi.

Toplumun gözü, kulağı ve dili olan gazetecilerin yıpratıcı ve zor şartlara rağmen, üstün bir çabayla kamuoyuna hizmet etmeye devam ettiğini belirten Gürkan şunları söyledi:

“Hiç kuskusuz görsel ve yazılı medyanın yanında mobil iletişim araçları sayesinde hayatımızın vazgeçilmez unsuru haline gelen sosyal medyada anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının kullanımının arttığı günümüzde, özellikle kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde gazetecilerin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Basın emekçiliği hiç kuşkusuz ki zor ama bir o kadar da saygın mesleklerin arasındadır. Bu noktada gece-gündüz demeden sorumlu gazetecilik anlayışıyla hareket eden basın mensuplarını her geçen gün zorlayan çalışma koşullarının biran önce iyileştirilmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına ve güçlenmesine katkı sağlayan, sorunların dile getirilmesi ve çözüme kavuşturulması noktasında bizlere yardımcı olan kısacası toplumun gören gözü, işiten kulağı ve gür çıkan sesi olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum."