GÜRKAN, “ATATÜRK’ÜN İZİNDEN AYRILMAYAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Fikri hür, vicdanı hür, İrfanı hür nesiller için Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

2022-11-23 08:04:11
GÜRKAN, “ATATÜRK’ÜN İZİNDEN AYRILMAYAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“Dünyanın en kutsal ve en saygın mesleği olan Öğretmenlik, en büyük gücü sevgiden almaktadır. Evlatlarımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendi evlatlarından ayırt etmedikleri yavrularımızı bir mücevher gibi işlemekte, toplumumuza, vatanımıza ve Milletimize hayırlı bireyler olarak yetiştirmektedirler. Bir öğretmen olarak çok iyi biliyorum ki, bilginin çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olan öğretmenlerimiz, toplumlara yol göstererek, sağlıklı ve bilinçli nesillerin yetişmesi için her şart ve durumda ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakarlıkla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türk milleti olarak çok şanslıyız ki, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir Başöğretmenin ışığında yetişmiş bir neslin evlatlarıyız. Evlatlarımızı güvenle teslim ettiğimiz, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden biran olsun ayrılmayan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı hayata hazırlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni sağlam adımlarla geleceğe taşıyacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti; öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam edecektir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yetiştirdiğiniz öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya devam edecektir.

Fikri hür, vicdanı hür, İrfanı hür nesiller için Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum.