“GÜLÜMSEYİN PHİLİPPİNES” İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ EDİRNE’DE AÇILDI

Edirne Belediyesi ile Filipinler İstanbul Başkonsolosluğunun işbirliğiyle düzenlenen “Gülümseyin Philippines” isimli uluslararası fotoğraf sergisi açıldı. Filipinler kültürünün farklı yönlerini yansıtan sergi, 21 Kasım’a kadar Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

2022-11-11 11:32:40
“GÜLÜMSEYİN PHİLİPPİNES” İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ EDİRNE’DE AÇILDI

Filipinler İstanbul Başkonsolosluğu Koleksiyonu kapsamında Filipinli 15 fotoğraf sanatçısı tarafından çekilen, Filipinler günlük yaşamını ve Filipinler kültürünün farklı yönlerini yansıtan sergi, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda düzenlenen tören ile açıldı.

15 fotoğraf sanatçısının 16 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Filipinler Ankara Büyükelçisi Maria Elena P. Algabre ve Filipinler İstanbul Başkonsolosu Arvin R. De Leon’un katılımıyla gerçekleştirildi.

21 Kasım’a kadar Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak olan “Gülümseyin Philippines” isimli uluslararası fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Olağanüstü bir tema “Gülümseyin.” Dünyanın en ücretsiz işi gülümsemek. Gülümseyerek, karşınızdaki insanlarla ilk adımı hem ücretsiz hem de çok pozitif olarak başlatmış oluyorsunuz. Tabi Filipinler, coğrafi olarak çok uzak bir ülke ama Filipinler İstanbul Başkonsolosu Arvin R. De Leon’un beni ziyareti ile başlayan bu sürecin, uzaklıkları yakınlaştıracağına inanıyorum. Edirne tarihi, kültürü, doğası ile zengin bir turizm bölgesi. Türkiye’de, İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist alan 3. şehir. Yıllık yaklaşık 6 milyon turist geliyor. Gelen bu turistlerle bizler sanatımızı, kültürümüzü, destinasyonlarımızı sürekli geliştiriyoruz. Burada bir dönemdir önemli bir eksiğimiz vardı; turizm destinasyonlarımızı ekonomik ilişkilerimiz ile de taçlandırmamız gerekiyordu. Bu kısmımız biraz eksikti. Şimdi ETSO’nun yeni Başkanı ve yönetimi ile bu eksiğimizi de gidererek, tam hale geleceğiz” dedi.

Yakın bir zamanda Edirneli iş insanları ile birlikte Filipinler İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret edeceklerini belirten Gürkan, “Edirne ile Filipinler arasında nasıl ticari ilişkiler kurabiliriz, hangi işbirliklerini yapabiliriz; biz neler getirebiliriz Filipinlerden, Filipinlerden bize neler gelebilir bunları konuşacağız. Son teknoloji imkanlarla dünya artık çok küçük. Her şey iki parmağınızın altında” diyerek, bu imkanları sonuna kadar kullanacaklarını söyledi.

Filipinler İstanbul Başkonsolosu Arvin R. De Leon da uluslararası serginin Edirne’de sergilenmesine destek olduğu için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti. Fotoğraf sergisinin Marmara bölgesinin 6 farklı noktasında sanatseverlerle buluştuğunu belirten Filipinler İstanbul Başkonsolosu Arvin R. De Leon, “Türkiye’nin tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Edirne’de bu sergiyi düzenlemekten onur duyuyoruz. Bu sergiyi, 2022 Edirne’de yılında yapmış olmak bizi ayrıca mutlu etti. Filipinler Başkonsolosluğu İstanbul’da çok yeni kuruldu. Bu etkinlik de Filipinleri sizlere tanıtmak için çok önemli bir etkinlik. Bu sergi sizlere Filipinler kültürünü de tanıtmış olacak. Fotoğraflara baktığınızda göreceksiniz ki Filipinler ile Türkiye arasındaki mesafe ne kadar uzak olursa olsun iki ülke arasında benzerlikler mevcuttur. Bugün burada herkesten isteğim 21 Kasım’a kadar, bu serginin olacağını etrafınızdaki insanlara anlatmanız” diye konuştu.