GELECEK YÜZYILLARA MUHTEŞEM BİR ESER

Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle kentte kazandırılacak olan 100. Yıl Anıtı, sona yaklaşıyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’nin kurtuluşunun 100. yılında, gelecek yüzyıllara muhteşem bir eser bırakıyoruz” dedi.

2022-11-01 09:25:03
GELECEK YÜZYILLARA MUHTEŞEM BİR ESER

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle 2022 yılı, Edirne Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Edirne Yılı olarak ilan edilmişti. 2022 yılı Edirne’de çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle Hıdırlık Tepe’ye yapılacak olan 100. Yıl Anıtı’nın yapım aşamalarına tanıklık etti.

Heykeltıraş Hüsnü Ertuğ Atlı’nın atölyesini ziyaret ederek, 100 Yıl Anıtı’nın yapım aşamalarına iştirak eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu yıl kurtuluşumuzun 100. yılı. 25 Kasım 2022 Edirne’nin de işgalden kurtuluşunun 100. yılını kutlayacağız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu ve ülkemizin ebedi Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, saygıyla ve minnetle yad ediyoruz. Tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Anıtın açılışının 25 Kasım 2022 tarihinde yapılacağını belirterek, “Muhteşem bir çalışma. Bu çalışmayı geleceğin Edirne’sine, gelecek 100 yıllara, bir anı olarak, Kurtuluşun 100. Yıl Anıtı olarak bırakmaktan onur ve gurur duyacağız” dedi.