EDİRNE YENİ BİR PARKA KAVUŞTU

Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde 100. Yıl Kurtuluş Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Burada konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çocuklarımız 100 yıl önce yaşananları unutmasın diye parkın ismini 100. Yıl Kurtuluş Parkı koyduk. İstiyoruz ki Türk gençliği Ata’sına, devrimlerine bağlılığını ilelebet sürdürsün. Bu yoldan asla ve asla vazgeçmesin. Bu yol aydınlık yoludur. Bu yol aklın ve bilimin yoludur. Bu yol özgürlüğün yoludur. Bu yol Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin yoludur. Bu yolun sonuna kadar neferi, yoldaşı olmaya ant içtik” dedi.

2022-11-25 15:20:29
EDİRNE YENİ BİR PARKA KAVUŞTU

“Daha çok park, daha çok yeşil alan yapacağız” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocukların özgürce oyunlar oynayabileceği yepyeni alanlar yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Yüksel Yeşil Çocuk Sokağı ve Serhat Şehirleri Parkı’nın ardından Edirne Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde yeni bir parkı daha hizmete kazandırdı.

4 bin metrekarelik yeşil alanda yeni nesil çocuk oyun grubu, aileler için dinlenme alanları ve 250 metre uzunluğunda yürüyüş parkurunun yer alacağı 100. Yıl Kurtuluş Parkı düzenlenen törenle açıldı. Törene, Edirne’nin Fahri Hemşehrisi İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan da katıldı.

Parkın açılış töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 100 yıldır, gözünü kırpmadan canını feda edenlerin sayesinde bu topraklarda özgürce yaşadığımızı söyledi. Gürkan, “Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.  Tıpkı insanlar gibi şehirlerde kendilerine yapılanları unutmazlar. Türk milleti de 100 yıl önce yapılan işgali unutmadı. O gün nasıl direndiğimizi, atalarımızın, dedelerimizin nasıl karşı koyduğunu, nasıl yokluklar içinde mücadele ettiğini de unutmadık. Milletleri millet yapan ortak değerler vardır; dil gibi, ortak geçmiş gibi, sevinçler gibi , üzüntüler, yokluklar gibi. Ama biz Türk milleti olarak 100 yıl önce atılan o tohumlarla bugün tüm dünyanın saygı duyduğu, hayranlık duyduğu özgür ve bağımsız bir devletsek, bunu gözünü kırpmadan canını veren atalarımıza, şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz” diye konuştu.

Cumhuriyetin insanı kul olmaktan çıkararak, özgür birey yapan rejimin adı olduğunu belirten Gürkan, “Cumhuriyet Mustafa Kemal’dir, Cumhuriyet İnönü’dür, Cumhuriyet Karabekir’dir, Cumhuriyet Ayşe’dir, Fatma’dır, Mehmet’tir. Cumhuriyet hepimizizdir. Bu ülkeyi kulluktan yurttaşlığa taşıyan aziz insanlar emin olun bizim yaptıklarımızı heyecanla takip ediyorlar. Bu ülke, bu topraklar işgalden kolay kurtarılmadı” dedi.

Cumhuriyeti ilelebet payidar kılacaklarını belirten Gürkan,  Cumhuriyetin çocukları için yeni alanlar yaratmaya devam ettiklerini söyledi.

Edirne’deki park sayısının 145’e ulaştığını belirten Gürkan, “Bu park diğerlerinden çok anlamlı bir park. Çocuklarımız 100 yıl önce yaşananları unutmasın diye parkın ismini 100. Yıl Kurtuluş Parkı koyduk. İstiyoruz ki Türk gençliği Ata’sına, devrimlerine bağlılığını ilelebet sürdürsün. Bu yoldan asla ve asla vazgeçmesin. Bu yol aydınlık yoludur. Bu yol aklın ve bilimin yoludur. Bu yol özgürlüğün yoludur. Bu yol Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin yoludur. Bu yolun sonuna kadar neferi, yoldaşı olmaya ant içtik” diye konuştu.