EDİRNE KENT MERKEZİ’NE 4 YENİ MAHALLE EKLENİYOR

Edirne Belediye Başkanlığı, kent merkezine 4 yeni mahallenin kurulması konusunda yaptığı çalışmaları tamamlayarak konuyu görüşülmek üzere Belediye Meclisi’ne taşıdı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Meclis üyelerimizin de konuyu destekleyeceklerini umuyorum. Böylece 24 olan mahalle sayımız 28’e çıkacak” dedi. Edirne Belediye Meclisi 2023 yılının ilk olağan toplantısı için 4 Ocak Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı Binası’nda bulunan meclis salonunda bir araya gelecek. 23 maddenin görüşüleceği Belediye Meclis Toplantısı’nda, kent merkezinde 4 yeni mahallenin daha kurulması da gündemde yer aldı.

2023-01-03 07:49:53
EDİRNE KENT MERKEZİ’NE 4 YENİ MAHALLE EKLENİYOR

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmanın ardından Belediye Meclisi’ne sunulan maddeler kapsamında, bazı mahallelerin fiziki büyüklüğü ve tamamen yapılaşması durumunda oluşacak nüfus sayısı dikkate alındığında muhtarlık hizmetlerinin verimli bir şekilde yapılmasının mümkün olmayacağı ve çeşitli zorluklara sebep olacağı tespit edildiğinden Şükrüpaşa Mahallesi’nden bazı alanların bölünerek, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesi, Kocasinan Mahallesi’nden bazı alanların bölünerek 100. Yıl Mahallesi ve Barutluk Mahallesi’nin de aynı şekilde bazı alanların bölünerek Kurtuluş Mahallesi kurulması planlandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclisi’ne sunulan bu konunun ortak bir kararla kabul edileceğini umduğunu belirterek, Edirne kent merkezinin 24 olan mahalle sayısının 28’e çıkarılmış olacağını söyledi. Gürkan, “Şehrimiz hızla büyüyen bir kent durumunda. Mahallelerimiz büyüdükçe muhtarlıklarımızın hizmetleri de artıyor. Bu nedenle yeni mahallelerimizi oluşturarak hem muhtarlarımızın yükünü hafifletmiş olacağız, hem de vatandaşlarımızın muhtarlıklarla olan işlemlerini daha kolay bir ulaşımla sağlamalarını temin edeceğiz.” dedi.