Edirne Halkı’nın yanında olacağını gösterdi

2014-04-02 11:19:00
Edirne Halkı’nın yanında olacağını gösterdi
Edirne'de 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde, seçmenlerin yüzde 36,86 oyunu alarak Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan, yeşil alanın bozulmasına tepki gösteren mahalle halkına destek verdi. Edirne'de I. Murat Mahallesi’nde Belediye Hizmet Alanı olarak gözüken yeşil alana, bir önceki dönemde imar izni verilmesinin ardından, alanda çalışma yapmak için gelen iş makinesine mahalleli tepki gösterdi. Alanda çalışmaya başlayan kepçenin önüne oturan mahalle sakini Kıymet Peker, mahalle halkı olarak yeşil alana yapı izni verilmesine karşı olduklarını söyledi. Mazbatasını almadan, henüz resmi olarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmadan, Edirne Halkı’nın yanında olacağını ilk günden belli eden Gürkan, Edirne sevdalısı bir Edirneli gibi, olay yerinde kepçenin önüne oturarak mahalle halkına destek verdi. Gürkan, Belediye Başkanlığı döneminde yeşil alanların yok edilmesine izin vermeyeceğini belirterek, “Edirne Halkıyla birlikte, Edirne’mizin sorunlarına birlikte çözümler bulacağız. Vatandaşlarımızla ortak çalışmalar yaparak, halkın sorunları dinleyerek, Demokratik, Şeffaf, Katılımcı, Hesap verebilir belediyecilik anlayışımızla hep birlikte ortak çözüm yollarını uygulayacağız.” dedi.