EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN BULGARCA ALIŞVERİŞ SÖZLÜĞÜ

Edirne Belediyesi tarafından market çalışanlarına ve Edirne Belediyesi’ne ait işletmelerde çalışan personele yönelik Türkçe- Bulgarca Alışveriş Sözlüğü dağıtılarak, Bulgar vatandaşlarla nasıl iletişim kurulması konusunda eğitim verildi.

2022-12-16 09:03:32
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN BULGARCA ALIŞVERİŞ SÖZLÜĞÜ

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda Edirne merkezde faaliyet gösteren marketlerin çalışanları ve Edirne Belediyesi'ne ait işletmelerde çalışan personel bir araya geldi. Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan Türkçe- Bulgarca Alışveriş Sözlüğü etkinliğe katılanlara dağıtılırken, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile kitapçığın hazırlanmasında katkıda bulunan Edirne Belediyesi Personeli Bulgarca Yeminli Tercümanı Aybatur Yurk, Bulgar vatandaşlarla nasıl iletişim kurulması konusunda bilgiler verdi.

Döviz kuru farkı nedeniyle Bulgar turistlerin Edirne’ye olan ilgisinin her geçen gün artığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne, neredeyse haftanın 7 günü günübirlik gelen Bulgar turistlerle dolu. Bölgenin ticaret merkezi haline gelen kentimizde bu kadar çok Bulgar turisti ağırlamak, zaman zaman iletişim sorunlarını da meydana getiriyor. Bu konuda arkadaşlarımız güzel bir çalışma gerçekleştirdi. Diğer Bulgarca konuşma kılavuzlarından farklı olarak toplumda bulunan her kesimin daha kolay anlaşabilmesini sağlamak amacıyla Türkçe - Bulgarca kelimelerin okunuşlarının yazıldığı bu sözlük ile Bulgarca konuşan kişilerle iletişim kurmayı kolaylaştırmayı amaçladık. Sözlükte günlük olarak en çok kullanılan 300 kelime var. Bu kelimelerin okunuşları da sözlükte yer alıyor. İlerleyen günlerde bu çalışmamızın kapsamı daha da genişleyecek” dedi.