EDİRNE BELEDİYESİ MEKANİK TESİSAT TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Edirne Belediyesi, Edirne Makine Mühendisleri Odası ve yapı denetim şirketleri ile binalarda mekanik tesisat uygulamaları konusunda toplantı yaptı.

2023-03-09 07:45:45
EDİRNE BELEDİYESİ MEKANİK TESİSAT TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda  sunum yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Mak. Müh. Yaver Tetik ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Su Abone ve Sayaç Okuma Birim Sorumlusu Seçkin Çetin, Edirne Belediyesi’nin binalara ruhsat verirken mekanik tesisat ile ilgili olarak hangi standartları talep ettiği ve ekipler tarafından yapılan mekanik kontroller hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mak. Müh. Yaver Tetik tarafından binanın yapı statiğini önemli ölçüde etkileyen pis ve sıhhi tesisat borularının yanlış konumlandırılması durumunda yapı statiğine verdiği zararlar slayt gösterisi ile anlatıldı.

Su Abone ve Sayaç Okuma Birim Sorumlusu Seçkin Çetin ise su sayaçlarının bağımsız bölümlerde olması gerektiğini belirterek, örneklerle mekanik tesisat projesine ve teknik kurallarına uygun olmayan  su saati uygulamalarını örneklerle açıkladı. Bu kapsamda yanlış uygulamaların bulunduğu projelerin kabul edilmeyeceği belirtilerek proje mühendisleri ve yapı denetim mühendisleri detaylı şekilde bilgilendirildi.