EDİRNE BELEDİYESİ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi ile Edirne Pazarcılar Odası işbirliğiyle ortaokul öğrencilerine yönelik “Kişisel Hijyen ve Sağlıklı Beslenme ile Akran Zorbalığı” ile ilgili eğitimlerine başladı. Cumhuriyet Ortaokulu’nda başlayan eğitimlerde öğrenciler birçok konuda bilgilendirildi. Eğitimin ardından öğrenciler, Edirne Belediyesi Kent Müzesi’ni ziyaret ederek, Edirne’nin tarihine, kültürüne yakından tanıklık etti.

2023-04-06 08:50:08
EDİRNE BELEDİYESİ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Edirne Belediyesi, kadın, çocuk ve gençlere yönelik verdiği eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Edirne Pazarcılar Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerde ortaokul öğrencileri “Kişisel Hijyen ve Sağlıklı Beslenme ile Akran Zorbalığı” konusunda bilgilendirildi. Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programda ortaokul öğrencileri günlük hayatta en çok zorlandıkları konular, kapsamında eğitim aldı. Eğitimlere Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da eşlik etti.

Edirne Belediyesi’nde görev yapan Uzman Psikolog Bahar Yıldız, öğrencileri “Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? Akran zorbalığı karşısında ne yapmalıyız? Zorbalık yapan çocuğa nasıl davranmalı? Okulda zorbalık yapan öğrenciye ne yapmalıyız? Akran zorbalığına maruz kalan kişiler ne hisseder? Akran zorbalığı nelere yol açar?  Hangi davranışlar zorbalıktır? Akran zorbalığı kimlerde görülür?” gibi soruları yanıtlayarak, çocukları bu konularda aydınlattı.

Edirne Belediyesi’nde görevli Hemşire İnci Özer, eğitimde, el yıkamanın önemi ve yıkama şekli, hijyen konusunda önemli bilgiler verdi.

Yine Edirne Belediyesi’nde görev yapan Diyetisyen Buket Aslı Tezcan da sağlıklı beslenme ve sağlıklı beslenmenin önemi konusunda öğrencilere eğitim verdi.

Edirne Pazarcılar Odası da eğitim sonunda çocuklara meyve ikramında bulundu.

Eğitimler sonrasında öğrenciler Edirne Belediyesi Kent Müzesi’ni ziyaret ederek, Edirne’nin tarihi, kültürü ve gastronomisi hakkında bilgi alarak, Edirne’nin tarihine yakından tanıklık etti.

Eğitimler, Yusufhoca Ortaokulu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu, Hacıilbey Mensucat Santral Ortaokulu, Mithatpaşa Ortaokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu ile devam edecek.