Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mazbatasını aldı

30 Mart yerel seçimlerinde 34 bin 619 oy alarak Belediye Başkanı seçilen CHP’li Recep Gürkan, mazbatasını aldı.

2014-04-08 07:10:00
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mazbatasını aldı
30 Mart yerel seçimlerinde 34 bin 619 oy alarak Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim İsmail Saltuk’tan 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi salonunda mazbatasını aldı. Gürkan, "Öncelikle Edirne’miz için hayırlısı olsun. Burası 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi salonu. Allah herkese Ağır Ceza Mahkemesi salonlarına adliyeye bu anlamda gelmeyi nasip etsin. Mecliste temsil edilecek partilerimizin il başkanları da burada. Edirne hepimizin, siyaset halka hizmetle mukim. Dolayısıyla bundan sonraki siyasetimiz Edirne’yi daha mutlu bir kent yapmak. Oy veren, vermeyen herkesin belediyesi olacağız" dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ilk kutlayanlar ise Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek ile Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Durmaz oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ardından CHP, AK Parti ve MHP belediye meclis üyeleri ile İl Genel Meclisi üyeleri de mazbatalarını aldı. Gürkan, Adliye çıkışında diğer partilerin il başkanlarını ve seçimlerde rakibi olan adaylarla el ele tutuşarak dostluk fotoğrafı verdi. Gürkan, “Bugün itibariyle her zaman herkesin gönlünde olan siyasi anlayışını yok saymıyoruz ama gönlümüze koyuyoruz. Bugünden itibaren oy vermiş, vermemiş herkesin belediyesiyiz.” dedi.