DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TÜRKİYEM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk milletinin kanıyla, canıyla çizdiği ülke sınırlarına, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e, demokrasiye ve tüm bunların bize kazandırdığı değerlere her zaman, her koşulda; her ne pahasına olursa olsun sahip çıkacak, koruyacak ve sonsuza kadar yaşatacağız! Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da kadını-erkeği, genci-yaşlısı ile el ele, yürek yüreğe verecek; umudu yeniden yeşerteceğiz. Doğum Günün Kutlu Olsun Türkiyem” dedi.

2022-10-27 12:05:36
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TÜRKİYEM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gürkan mesajında şunları söyledi:

“Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazabilmek için giriştiği Mili Mücadelenin sonucunda elde ettiği bir zaferin sonucudur.  Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleşmiştir. Cumhuriyet, Türk milletinin kaderinde yer almış, Türk milletinin istek ve karakterine uygun devlet şekli ve siyasi dönemin adıdır. Cumhuriyet, Türk Milleti’nin tarih sahnesinden yeniden dirilişi, bağımsızlığımızın simgesi, 783 bin 562 kilometrekarelik vatan toprağının adıdır. Hiç kuskusuz bugün, bu yüce vatan toprağında hür ve bağımsız yaşayabiliyorsak, ezanlarımız susmuyor, bayrağımız inmiyorsa, alnımız açık, başımız dik yürüyebiliyorsak bu Cumhuriyet sayesindedir.

Türk milletinin kanıyla, canıyla çizdiği ülke sınırlarına, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e, demokrasiye ve tüm bunların bize kazandırdığı değerlere her zaman, her koşulda; her ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız, koruyacağız ve sonsuza kadar yaşatacağız!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları emperyalizme karşı eşi ve benzeri görülmemiş bir destan yazdı. Emperyalist devletlere karşı verilen Kurtuluş Savaşı’nda erkeği-kadını, genci-yaşlısı tüm Türk milleti vatanını cesurca savundu, toprağına, aşına, geleceğine sahip çıktı.

Kadınlarımız, cepheye mermi götürürken o mermiler ıslanmasın diye bebeğinin üstündeki battaniyeyi, evladının ölmesi pahasına top mermisinin üzerini örterek savundular bu vatanı.

Şimdi sıra bizde Cumhuriyetin evlatlarında, torunlarında!

Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacağız. Buna ant içtik. Cumhuriyetimizin 99´uncu yılını kutladığımız bu şanlı günde tüm Edirneliler adına bir kez daha söz veriyoruz;

Ey büyük Atam açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içeriz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz vizyonu ile bizlere emanet ettiği laiklik, demokrasi ve hukuk devleti anlayışı ile Cumhuriyetin II. yüzyılında da Cumhuriyet’in bizlere sunduğu bu değerlere sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz.

99 yıl önce olduğu gibi kadını-erkeği, genci-yaşlısı ile el ele, yürek yüreğe verecek; umudu yeniden yeşertemeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılı adaletin, özgürlüğün ve demokrasinin yüzyılı olacak.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. yıl dönümünde her daim ışığımız olan; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, saygı, özlem ve minnetle anıyorum.

Doğum Günün Kutlu Olsun Türkiyem.”