ÇÖPLERİ ETRAFA SAÇAN KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Edirne şehir merkezinde önceki gün belirli bir güzergahta konteynerlerdeki çöplerin rastgele etrafa atılması ile ilgili yapılan incelemede belirlenen ancak kimliği tespit edilemeyen bir kişi hakkında Edirne Belediyesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

2022-09-06 13:38:35
ÇÖPLERİ ETRAFA SAÇAN KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, önceki sabah çöp toplamak için gittiği Atatürk Caddesi Ayşekadın mevkiinden Şükrüpaşa Caddesi’ne kadar uzanan bölümünde bulunan konteynerlerdeki çöplerin rastgele yola atıldığını tespit etmiş, İşçilerin durumu amirlerine bildirmesinin ardından, yapılan incelemede, Ayşekadın’dan Kıyık tarafında gidişin sağlandığı Atatürk Caddesi başlangıcından, Belediye Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nın da bulunduğu Şükrüpaşa Caddesi üzerindeki tüm konteynerlerdeki çöplerin kişi ya da kişilerce yola rastgele atıldığı, hatta bazı yerlerde bunların çevreye savrulduğu tespit edilmişti. Daha sonra Temizlik ekipleri durumu fotoğraflarla raporlayarak bölgeyi temizlemişti.

Yapılan incelemede bu olayın henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Konteynerlerdeki çöplerin etrafa saçılmasına tanıklık eden kişilerin de sosyal medya üzerinden tepki gösterdiği olayın ardından Belediye Başkanı Recep Gürkan’da sosyal medya aracılığıyla açıklama yapmıştı.

Edirne Belediyesi, düzenlenen raporlar doğrultusunda bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunsa bulunarak, olayı gerçekleştiren kişinin yakalanması için hukuki işlem başlattı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, olayın vatandaşlar arasında büyük tepki çektiğini bu nedenle de çöpleri etrafa saçarak bu durumu yaratan kişinin bulunmasını ve cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi.