“ÇEŞİTLİLİĞİ BİRLİKTE DESTEKLEYELİM” PROJESİ’NE EDİRNELİ GENÇLERDEN KATILIM

Edirne Belediyesi’nin Kardeş Şehri Kırcaali’de faaliyet gösteren Perperek Valley Derneği, Romanya’dan Calaras Derneği ve Edirne Belediyesi’nin ortaklığı ile uygulanmakta olan “Çeşitliliği Birlikte Destekleyelim” isimli proje eğitim toplantısı Bulgaristan’ın Kırcaali Şehri’nde başladı.

2022-04-29 10:50:40
“ÇEŞİTLİLİĞİ BİRLİKTE DESTEKLEYELİM” PROJESİ’NE EDİRNELİ GENÇLERDEN KATILIM

Edirne Belediyesi’nin Kardeş Şehri Kırcaali’de faaliyet gösteren Perperek Valley Derneği, Romanya’dan Calaras Derneği ve Edirne Belediyesi’nin ortaklığı ile uygulanmakta olan “Çeşitliliği Birlikte Destekleyelim” isimli № 2020-3-BG01-KA205-094760 numaralı AB ERASMUS+ projesinin eğitim toplantısı 29 Nisan 2022- 1 Mayıs 2022 tarihleri arsında Bulgaristan’ın Kırcaali Şehri’nde gerçekleştiriliyor. Toplantıya Edirne’den Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim görmekte olan 10 öğrenci ve Edirne Belediyesi’nin projede görevli personelleri katılım sağladı.

Toplantının ilk günü Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis’in katılımı ile gerçekleşti. Başkan Hasan Azis, gençlere Kırcaaliyi tanıtıp, şehirde gençlere yönelik ve gençlerle birlikte yaptıkları projeleri hakkında bilgi verdi; Edirne’de ve Calaras’ta yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Proje kapsamındaki eğitim çalışması, uzmanların “Hoşgörü ve başkalarıyla çalışma”, “eleştirel düşünme ve yaratıcılık”, “sahadaki vakaları çözme” “kritik ve analitik düşünme” gibi farklı modüllerdeki sunumlar ve interaktif uygulamalar ile devam ederek 1 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Proje;  ayrımcılığa, yalan haberlerin negatif etkilerine ve gençler üzerindeki çevrimiçi bilgi kirliliğine geliştirme, uygulama ve gençler için yenilikçi eğitim metodolojisinin yaygınlaştırılması aracılığıyla karşı koymayı amaçlıyor. Gençlik çalışanlarının bunu uygulama kapasitesini geliştirmenin yanı sıra, gençlerin eğitimi ve gençlikle ilgili sektörlerin temsilcileri arasında iyi uygulamaların aktarılması amaçlanıyor.