BELEDİYE TARİHİNİN EN YÜKSEK BÜTÇESİ

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı II. Birleşiminde 2023 yılının bütçesi 1 milyar 909 milyon TL olarak belirlendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nin gördüğü en yüksek rakamlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, yüksek enflasyon değerlerinin bunu mecbur kıldığını söyledi.

2022-11-22 13:30:37
BELEDİYE TARİHİNİN EN YÜKSEK BÜTÇESİ

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı II. Birleşimi, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2023 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi ve 2023 Yılı Vergi, Resim, Harç ve Ücret Tarifeleri görüşüldü. Edirne Belediyesi’nin 2023 bütçesi ise 1 milyar 909 milyon olarak belirlendi. Bugüne kadar Edirne Belediyesi’nin gördüğü en yüksek rakamlarla karşı karşıya olduklarını belirten Gürkan, “Yüksek enflasyon değerleri bunu mecbur kılıyor. Ayrıca yılbaşında EYT’nin çıkması bekleniyor. Eğer EYT çıkarsa oradan bize doğacak kıdem ve ihbar tazminatları, emeklilik fonlarının epey yüksek rakamlara ulaşacağını öngörüyoruz. Edirne Belediyesi’nde 300 civarında arkadaşımızın ETY’den yararlanarak, emekli olması söz konusu. Bu da ciddi bir yük getirecek bize” ifadelerine yer verdi.

2023 yılı bütçesinin 155 yıllık Edirne Belediyesi’nin gördüğü en büyük bütçe olduğunu ifade eden Gürkan, “Bütçe tekniği gereği denk bütçe olması gerekiyor. 2022 yılı bütçesi ile 2023 yılı bütçesi arasında yüzde 69’luk bir artış söz konusu. Keşke bu kadar enflasyon olmasa, keşke rakamlar bu kadar olmasa biz de bütçemizi daha makul rakamlarla yapabilsek. Suda en büyük maliyetimiz elektrik. Suyu hem çıkartmak için hem de taşımak için ciddi anlamda elektrik kullanmak zorundayız. 2021 yılı Aralık ayında belediyemizin toplam elektrik bedeli 590 bin TL. Ekim 2022 faturamız 3 milyon 186 bin TL. Atatürk Kültür Merkezi dışında artı olarak devreye soktuğumuz hizmet binamız yok. Hiç kimse bunların böyle artmasını istemez. Bazı şeylere mecbursunuz. Belediyecilik, en zor iş. Çünkü herkes vereceklerinin az olmasını istiyor ama hizmeti de tam olarak istiyor” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplantıda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutladı. Öğretmenliğin nadide bir meslek olduğuna dikkat çeken Recep Gürkan, “Bu ülkenin çocukları için mücadele eden tüm öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İki gün önce Edirne’mizin Cumhuriyet öğretmenlerinden Rayegan Köyatası’nı kaybettik, Edirne Lisesi’nin tarihi kişiliklerinden, tarihi öğretmenlerinden biri. Bu vesile ile ona da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Terörü bir kez daha lanetleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bulunduğumuz coğrafya her türlü teröre ve teröriste karşı sürekli dikkatli olmayı gerektiren bir coğrafya. Bu anlamda silahlı kuvvetlerimiz gece-gündüz canla başla, Misak-i Milli ile belirmenmiş olan sınırlarımızı korumak için kahramanca mücadele ediyorlar. Ben bu ülke için gözünü kırpmadan canını veren tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Türk Milletinin bağrından çıkan Türk Silahla Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bundan 100 yıl önce olduğu gibi bu ülkenin sınırlarını kahramanca savunmaya devam edecektir. Bundan hiçbir kuşkumuz yok, olmadı, olmayacak da” dedi.

Tüm Edirne halkını Edirne’nin Kurtuluşunun 100 yıl coşkusuna ortak olmaya davet eden Başkan Gürkan, “Bir anlamda tarihe de tanıklık ediyoruz. Bu hepimiz için, evlatlarımız için, torunlarımız için de bir gurur meselesi” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, ayrıca 25 Kasım Cuma Saat:15.00’te Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılını simgeleyecek olan 100. Yıl Anıtı’nın da açılışının gerçekleştirileceğini söyledi. Kurtuluş Resepsiyonun da Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda düzenleneceğini belirten Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’e de Fahri Hemşehrilik Beratı’nın takdim edileceğini ifade etti.

Belediye Meclis Üyeleri de Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, öğretmenlik mesleğinden emekli olan Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Meclis Üyeleri Necamettin Attay ve Abdullah Yeşen’e çiçek takdim ettiler.