BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU YILIN İLK OYUNUNU SAHNELEYECEK

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 13 Ocak Cuma akşamı, usta sanatçı Haldun Taner’in yazdığı, “Eşeğin Gölgesi” isimli yeni oyununu Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda sahneleyecek. Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm sanatseverleri ücretsiz sahnelenecek oyuna davet ederek, “Şehrimize en büyük hayallerimizden birisi olan Belediye Tiyatrosu’nu kazandırdık. AKM halkımızın evi. Halkımızı kendi evlerinde tiyatro ve diğer etkinliklerimizi izlemeye davet ediyorum” dedi.

2023-01-12 11:51:04
BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU YILIN İLK OYUNUNU SAHNELEYECEK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın büyük çaba gösterdiği ve bir süre önce hayata geçirilmesini sağladığı Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Edirneli sanatseverleri çeşitli oyunlarla bir araya getirmeye devam ediyor. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak, Hüseyin Erdoğan yönetiminde çalışmalarını sürdüren Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu defa da, usta sanatçı Haldun Taner’in, “Eşeğin Gölgesi” isimli oyununu 13 Ocak Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda sahneleyecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirneli tüm sanatseverleri yılın ilk tiyatro oyununu izlemek üzere 13 Ocak Cuma akşamı Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’na davet etti. En büyük hayallerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nı Edirne’ye kazandırdıklarını ardından da Belediye bünyesinde bu zamana kadar hiç olmamış Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu kurduklarını söyleyen Gürkan, “Şehrimize en büyük hayallerimizden birisi olan Belediye Şehir Tiyatrosu’nu kazandırdık. Grubumuz yeni yılın ilk oyunu olarak usta sanatçı Haldun Taner’in yazdığı, “Eşeğin Gölgesi” isimli eseri Hüseyin Erdoğan yönetiminde sahneleyecek.  Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı halkımızın evi. Halkımızı kendi evlerinde ücretsiz olarak sunduğumuz tiyatro ve diğer etkinliklerimizi izlemeye davet ediyorum.” dedi.

“Eşeğin Gölgesi” isimli  tiyatro eseri, Haldun Taner’in 1965 yılında yazdığı epik bir politik tiyatro oyunu. Hüseyin Erdoğan yönetiminde sahnelenecek oyun 2 Bölümlük geleneksel bir komedi. Oyunda, Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları Sercan Dede, Enes Alegöz, Didem Kuda, Tuğberk Yaşa, Rüya Erdoğan, Özge Tatar, Dilara Berktaş, Ekrem Buğra Ansen, Ece Erdoğan, Mertcan İşcan rol alıyor. Oyunun koreografi ve müzik uygulaması ise Didem Kuda’ya ait.