Belediye Başkanı Gürkan, öğrencilerle kitap okudu

2014-04-02 13:07:00
Belediye Başkanı Gürkan, öğrencilerle kitap okudu
     Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN; Saraçlar Caddesi’nde öğrencilerle birlikte kitap okudu.   Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kütüphane Haftası dolayısıyla Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğine katıldı. Saraçlar Caddesi’nde öğrencilerle birlikte kitap okudu.   İl Halk Kütüphanesi tarafından 50’inci Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Saraçlar Caddesi’nde kitap okuma etkinliği düzenlendi.   Tüm Türkiye’de aynı tarih ve saatte düzenlenen kitap okuma etkinliği, Saraçlar Caddesi’nde yapıldı. Düzenlenen etkinlik çerçevesinde Edirne’de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilerin çeşitli kitap stantlarından seçmiş oldukları kitapları okumaları sağlandı.   Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir toplumun gelişiminde, kitap okumanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Toplum olarak daha çok kitap okumalıyız. Özellikle de gençlerimize, çocuklarımıza erken yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız.   Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, yaşamı boyunca okuduğu kitaplardan edindiği bilgiler ışığında, eşsiz dehası ile yaptığı sentezlerle, yüzyıllarca kara cahil olarak bırakılmış bir halktan, yeni bir Türk toplumu yaratmıştır. Dünyada bir başka benzeri bulunmayan devrimlerini yaparken de hiç yanılmayışında, kuşkusuz, okuyarak kazandığı geniş kültürün payı çok büyüktür.   Aileden başlayarak Ülke olarak daha güzel günlere kavuşabilmek adına kitap okuma alışkanlığını toplumun geneline yayacak çalışmalar yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi.