Belediye Başkanı Gürkan, 1 Mayıs’ta emekçilerle halay çekti

2014-05-02 09:35:00
Belediye Başkanı Gürkan, 1 Mayıs’ta emekçilerle halay çekti
  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde emekçilerle birlikle halay çekti. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri Edirne’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Edirne'de, Türk-İş, KESK, DİSK ve bazı parti üyelerinin yer aldığı grup, Ayşekadın mevkisinden Saraçlar Caddesi'ne kadar slogan atarak, davul zurna eşliğinde yürüdü. Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Salim Enginar, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta tüm emekçilerin meydanlarda buluştuğunu, bugün birlik ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Enginar, bu ülkenin emekçilerinin, ülkenin gerçek sahipleri olduğunu, özgür, barışçı ve demokratik bir Türkiye yaratmak istediklerini ifade etti. Saraçlar Caddesi’nde ki etkinliklere, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da katıldı. Başkan Gürkan, “Emeği ile geçinen tüm emekçilerimiz bu birlik, dayanışma ve mücadele gününde hak ve taleplerini dile getirmektedirler. 1 Mayıs’ların barış ortamında kutlanması dileklerimle, tüm emekçilerin, tüm işçilerin, üretimde ve toplumsal yaşamdaki tüm etkinlikleriyle yaşamı yeniden üretenlerin, toplumsal özgürlük düşünü paylaşanların birlik mücadele ve dayanışma gününü kutluyorum.” dedi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, açıklamaların ardından, halay çeken gruba eşlik ederek, emekçilerle birlikte halay çekti.    Diğer Fotoğraflar için tıklayınız.