Başkan Gürkan’ın ziyaretçisi Kıymet Teyze idi

Kıymet Teyze, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

2014-05-22 11:16:00
Başkan Gürkan’ın ziyaretçisi Kıymet Teyze idi
Kıymet Peker’i belediye binası giriş kapısında karşılayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıymet Teyze’nin koluna girerek birlikte makam odasına geçtiler.   Kıymet Teyze ve mahalle temsilcilerini makam odasında ağırlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıymet Teyze'nin yeşil alanın yok edilmemesi mücadele ettiği parkla ilgili olarak hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti. Edirne İdare Mahkemesi’nin konuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyleyen Gürkan, kendilerinin de zaten çalışmayı fiili olarak durdurduğunu ve hukuki süreci beklemek zorunda olduklarını vurguladı. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Gürkan, “Biz kanunlara saygılıyız. Herkesin hukuki yollara başvurma hakkı var. Ben hukuki sürecin doğru olan şekilde neticeleneceğinden en küçük bir şüphe dahi duymuyorum. Çünkü doğru birdir, tektir. O bağlamda bu süreci bekleyeceğiz. Çünkü şu anda mülkiyet sahibi kişiler var. Bununla ilgili yasal olarak edinilmiş, kazanılmış hakları var. Bu yasal sürecin bitmesini bekliyoruz. İnşallah olumlu sonuçlanacak. Aldığım bilgilere göre mal sahipleri mahkeme sonucu ne olursa olsun halkın haklı taleplerini göz önünde bulunduracakları yönünde. Hukuki süreç tamamlandıktan sonra biz orayı tekrar çocuk oyun parkı haline getireceğiz. Yine Kıymet Teyze'nin torunları orada oyun oynamaya devam edecek. Oraya hep birlikte Kıymet teyzenin tabelasını asacağız. O arkadaşlarımız da insaf ve vicdan sahibidir. Onlarla bu anlamda gerekli idareyi ortaya koyacaklar. Dava sonuçlandıktan sonra orasını yeniden düzenleyeceğiz. Mümkünse biraz daha genişleteceğiz.” dedi.   Edirne’de yeşil alanın korunması için verdiği mücadele ile Türkiye'nin gündemine oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker, gerekirse yeniden kepçenin önüne atabileceğini söyledi.       Kıymet Teyze, çevrede parktan başka açık bir alanın olmadığını ifade ederek, “Deprem olsa, yangın olsa gideceğimiz yer orası. Oraya arsa sahibinin hanımının ismi verilsin. O kabul etmezse benim ismim verilsin. Bütün site olarak her tarafımız doldu. Bir tek orası kaldı. Orası bir İstiklal Marşı gibi açık alan.” dedi.