Başkan Gürkan, Belediyede tebrikleri kabul etti

Mazbatasını alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve meclis üyeleri, çelenk töreninin ardından, belediye hizmet binasında tebrikleri kabul ettiler.

2014-04-08 10:07:00
Başkan Gürkan, Belediyede tebrikleri kabul etti
Mazbatasını alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindeki meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, diğer partililer ve Edirneliler, Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, kortej eşliğinde belediye hizmet binasına kadar yürüdü. Bina önünde halkın yoğun ilgisiyle ve davul zurnalarla karşılanan Belediye Başkanı Recep Gürkan, sabah saatlerinde ilk olarak binanın girişinde yazan Edirne Belediyesi’nin başında TC harflerini eklettiğini belirtti. Gürkan, belediye binası önünde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Bugün itibariyle her zaman herkesin gönlünde olan siyasi anlayışını yok saymıyoruz ama gönlümüze koyuyoruz. Bugünden itibaren oy vermiş, vermemiş herkesin belediyesiyiz. Benim halen iki kimliğim var. Hem 2011’de sizin kutsal oylarınızla seçilmiş olduğum milletvekilliğim devam ediyor, ama yarın bitecek. Bir de Edirne Belediye Başkanlığı görevim var. Bugün buraya gelirken yakama milletvekilliği rozetimi takarak geldim. Şimdi hepinizin huzurunda onu çıkarıyorum ve belediye başkanlığına başlıyorum. Bugün ilk işimiz, Edirne Belediyesi tabelasında TC harfleri yoktu. Onları koyduk sabah, TC Edirne Belediyesinde göreve başlıyoruz. Bu kimseye bir gönderme değil. Ulu Önder Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ve Kurtuluş Savaş’ındaki yüz binlerce şehidimizin mirası. Hayatımız boyunca onurla taşıdık, gururla koruduk. Bundan sonra da onurla taşıyama devam edeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir serhad kentiyiz. Bunu son nefesimize kadar devam ettireceğiz." Belediye Başkanı Recep Gürkan makam odasına çıkarak koltuğuna oturdu. Başkan Gürkan, makam odasında ki ilk röportajında, "Halkın belediyesi olacağız. Benim siz basın mensuplarından tek istediğim bizi eleştirmeye devam edin. Yürekten söylüyorum, çünkü bizi eleştirdiğinizde doğruları bulacağımızı düşünüyorum. Her türlü eleştirilere açığız, buna sonuna kadar da saygılı olacağız. Bugünden sonra da Edirne Belediyesinde hiçbir basın mensubu için sınırlama ve engelleme olmayacaktır. Kentin sorunlarını en kısa sürede çözmeye başlayacağız. Çöptü, ulaşımdı altyapıydı, içme suyuydu gibi sorunları çözmek için çalışma başlatacağız. Bugünden itibaren Edirne Belediyesinde CHP'li, AK Partili ve MHP'li meclis üyeleriyle ortak bir paydada buluşacaktır. O ortak payda da Edirne olacaktır" dedi. Başkan Gürkan, daha sonra, Meclis Salonu’na geçerek, vatandaşların tebriklerini kabul etti. Meclis Salonu’ndaki vatandaşların yanlarına giderek, tek tek tebrikleri kabul eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Halkıyla birlikte, Edirne’mizin sorunlarına birlikte çözümler bulacağız. Vatandaşlarımızla ortak çalışmalar yaparak, halkın sorunları dinleyerek, demokratik, şeffaf, katılımcı, hesap verebilir belediyecilik anlayışımızla hep birlikte ortak çözüm yollarını uygulayacağız. Edirne'yi, geçmişin bir emaneti olarak değil, gelecek kuşakların bizlere bıraktığı bir emanet olarak ele alacağız. Bu temel üzerine yapacağımız çalışmalarda, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Edirne bırakma hedefimizden hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.