Bakan Müezzinoğlu, tebrik ziyaretinde bulundu

2014-04-29 08:03:00
Bakan Müezzinoğlu, tebrik ziyaretinde bulundu
  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a tebrik ziyaretinde bulundu. Gürkan, konuğunu belediye binasının önünde karşıladı. İkili birlikte başkanlık makamına geçti. Burada bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başkanı tebrik etmek için belediyeyi ziyaret ettiğini ifade etti. Seçim zamanında siyasetin yapıldığını, herkesin partisini ve projesini, vizyonunu anlattığını açıklayan Müezzinoğlu, ancak seçim günü akşamı vatandaşın takdir hakkını kullanarak kararını verdiğini dile getirdi. Bu kararın verilmesinden sonra ertesi gün hizmetin başladığını anımsatan Müezzinoğlu, “Bu anlamdaki sorumluluğu Recep Gürkan kardeşimiz üstlendi. Edirne'nin kazandığı, Edirne'nin kazanacağı, Edirnelilerle ilgili her projede tabii ki yanında olmak, destek olmak bizim görevimiz.” diye konuştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise bakanla aynı dönemde milletvekili seçildiklerini ve parlamentoda birlikte görev yaptıklarını söyledi. Onun siyasetteki mücadelesinin devam ettiğini, kendisinin ise belediye başkanı seçilmesi nedeniyle siyasi yönünün ikinci plana düştüğünü ifade eden Gürkan, şu anda tek siyasetinin Edirne olduğunu kaydetti. Sorunların çözümü için Ankara’da bakana başvurmayı sürdüreceklerini dile getiren Gürkan, “Bu anlamda Ankara’da kentimizin hamisi ve abisi olmayı sürdüreceğine inancımız tamdır. Önemli olan Edirne'nin ve Türkiye'nin bekasıdır. Edirne ve Türkiye'nin ne kazanacağıdır. Buna bakıyoruz. Siyaset gelip geçer ama Edirne kalıcıdır. Kişiler de gelir geçer. Edirne'nin hizmet eksikliği vardır. Bunu kabul ediyorum. Bunları çok kısa süre içerisinde iyi bir planlama ile iyi bir strateji ile çok kısa süre içerisinde giderme amacındayız. Onu hep birlikte tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte yapacağımıza inancımız tam.” dedi. Tebrik ziyaretinin sonunda Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Sağlık Bakanı’na üzerinde belediye hizmet binası ve Selimiye Camii işlemesinin bulunduğu bir hediye takdim etti.