Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.

2014-05-13 10:12:00
Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.
    Edirne Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında devam eden atık pil toplama projesi dâhilinde başlatılan okullar arası yarışma sonuçlandı.             Edirne Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen okullar arası Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı. Atık Pil toplama Yarışması kapsamında dereceye giren okullara, ödülleri, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde verilecek.             Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamada, doğaya atılan 1 adet pilin çevreye, bir ton çöpten daha çok zarar verdiği; Enerjisi bitmiş 1 kalem pilin, çöpe atılması durumunda 600 bin litre içme suyu ve 4 metrekarelik tarım arazisini kullanılamaz hale geldiği belirtildi.           Açıklamada şunlar kaydedildi; “Çöpe atılarak zamanla bozulan ve gövdesinde akıntı meydana gelen pillerin içeriğinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşun gibi ağır metaller, hava, su ve toprak kaynaklarını kirleterek insan sağlığı üzerinde kanser, nörolojik bozukluklar, akciğer hastalıkları, beyin iltihaplanması ve kısırlık gibi olumsuz etkilere neden olmaktadır.   Edirne Belediyesi olarak amacımız okullarda verdiğimiz eğitimler ve düzenlenen yarışmalar ile atık piller konusunda çocuklarımızın çevreye olan duyarlılığını arttırmaktır. Belediyemiz ve TAP Derneği ile birlikte 01 Ekim 2013- 15 Nisan 2014 Tarihleri arasında düzenlenmiş olduğumuz “Atık Pil Toplama Yarışması” kapsamında Edirne Merkez İlçede bulunan 54 okuldan toplam 1285 kg atıkpil geri dönüşüme gönderilmek üzere teslim alınmıştır.   Atık Pil Toplama Yarışması kapsamında Özel Bahçeşehir Kolejinden 717 kg, Şehit Asım İlköğretim Okulundan 86 kg, Plevne İlköğretim Okulundan 60 kg atık pil Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından teslim alınmıştır. Atık Pil toplama Yarışması kapsamında dereceye giren okullarımıza 5 Haziran Dünya Çevre Gününde ödülleri verilecektir.   Atık piller ve çevreye karşı göstermiş oldukları duyarlı çalışmalarıyla bize destek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimize,  Bahçeşehir Koleji Sosyal Bilgiler Öğretmeni İbrahim Işık’a teşekkür ediyoruz.”