57 PERSONEL YEMİN EDEREK, MEMURLUĞA GEÇTİ

Edirne Belediyesi’nde görev yapan sözleşmeli 57 personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanu’nun ilgili maddesine göre Türk Bayrağı üzerine yemin ederek, devlet memuru olarak göreve başladı. Devlet memurluğuna atanan personeli tebrik eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İşinizde en iyi olun, en çok çalışan siz olun. İnsan her zaman her şeyi başaramayabilir, her hedefine ulaşamayabilir. Ama o yolda yürümeyenler, hayatı boyunca hiçbir hedefe ulaşamaz. Başarıların arkasında hep daha önce yaşanmış, başarısızlıklar vardır. Direnmekten mücadele etmekten vazgeçmemek gerekiyor” dedi.

2023-04-13 12:24:11
57 PERSONEL YEMİN EDEREK, MEMURLUĞA GEÇTİ

29 Ocak 2023 tarihli ve 32085 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan ve mahalli idarelerde çalışan tam zamanlı sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmalarını da içeren kanunun, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre tam zamanlı sözleşmeli statüde görev yapmakta olan ve 7433 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 3'üncü Maddesi'ne istinaden memuriyet kadrolarına geçirilen personeller için yemin töreni yapıldı. Edirne Belediyesi bünyesinde çalışan 3 Avukat, 1 Veteriner Hekim, 19 Mühendis, 3 Mimar, 5 Eğitmen, 1 Kimyager, 4 programcı, 6 Ekonomist, 10 Tekniker, 1 Veteriner Sağlık Teknisyeni, 2 Kameraman, 1 Sanat Tarihçisi olmak üzere toplam 57 personel için Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda yemin töreni düzenledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır, Hakan İşcan, Yaver Tetik, Okan Gökerküçük ve daire müdürleri katıldı.

Sözleşmeli personel olarak görev yaparken, yapılan kanun değişikliği ile memur kadrosuna atanan personele hayırlı olsun temennisinde bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan,  “Bu benim içinde anlamlı bir gün, belediyemizde ilk kez böyle bir tören yapıyoruz. Belediyemizde sözleşmeli personel olarak çalışan 57 arkadaşımız için bu töreni düzenliyoruz. Bir kanun değişikliği yapıldı o kanun değişikliğine bağlı olarak, sözleşmeli olarak çalışan 57 arkadaşımız, bugün itibari ile asli devlet memurluğuna atandı. 3 Avukat, 1 Veteriner Hekim, 19 Mühendis, 3 Mimar, 5 Eğitmen, 1 Kimyager, 4 programcı, 6 Ekonomist, 10 Tekniker, 1 Veteriner Sağlık Teknisyeni, 2 Kameraman, 1 Sanat Tarihçisi olmak üzere toplam 57 personellimiz bundan sonra memur olarak görev yapacaktır” dedi.

Memur kadrosuna atanan personelden Edirne ve belediye için bundan sonra daha da çok çalışmalarını isteyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Son günlerin en anlamlı sözlerinden biri bu, ben çok sık tekrarlıyorum bu kelimeyi, ‘Çalışacağız, Çalışacağız, Çalışacağız!’ Sizlere de aynı şekilde bu sözü yaşam felsefesi haline getirmelisiniz. İnsan elbette çalışma arkadaşlarına, ailesine, evlatlarına, eşine, dostuna toplumdaki diğer bireylere karşı saygılı olmak zorunda. Sevmek bir mecburiyet değildir, ama saygı bir mecburiyettir. Ve kendine saygısı olmayanın başkasına saygısı olmaz. Kişi her ne işi yapıyorsa, en iyi olmak, en başarılı olmak zorundadır. Yaşam felsefemiz bu olmalıdır. Ne işi yaptığımız bizim için önemli, unvanımız önemli, statümüz bizim için önemli, aldığımız maaşlar, toplumdaki yerimiz bizim için önemli, bizim ilişkilerimizi belirler. Ama emin olun halk için, vatandaş için ki biz bir hizmet kurumuyuz. Sizin ne iş yaptığınız değil işinizi nasıl yaptığınız önemli. Eğer işinizi iyi yapmıyorsanız. Seçilerek gelmiş bir belediye başkanı olmanız, bir avukat olmanız, bir veteriner olmanız, doktor olmanız, mimar olmanız, mühendis olmanız hiç bir şey ifade etmez” diye konuştu.

Devlet memurluğuna yeni atanan personele bazı tavsiyelerde de bulunan Başkan Gürkan, “İşinizde en iyi olun, en çok çalışan siz olun. İnsan her zaman her şeyi başaramayabilir, her hedefine ulaşamayabilir. Ama o yolda yürümeyenler, hayatı boyunca hiçbir hedefe ulaşamaz. Başarıların arkasında hep daha önce yaşanmış, başarısızlıklar vardır. Direnmekten mücadele etmekten vazgeçmemek gerekiyor. Belediyenin ve Edirne’nin sizlerden çok ama çok hizmetler beklediğini, bir kez daha söylemek isterim. Hepinize hayırlı olsun, ailenize, evlatlarınıza. İnşallah ilerde bir gün sağlıkla emekli olmayı da nasip eder” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından memur kadrosuna atanan 57 personel, masaların üzerine örtülen Türk bayraklarına ellerini koyarak,  657 sayılı Devlet Memurları kanunun ilgili maddesine göre yemin etti.  Yemin töreninin ardından Belediye Başkanı Recep Gürkan, memur olan personeli tek tek tebrik ederek, fotoğraf çektirdi.