56 AMATÖR SPOR KULÜBÜNE 249 BİN TL MADDİ DESTEK

Edirne Belediyesi tarafından kentte faaliyet gösteren 56 amatör spor kulübüne toplamda 249 bin TL maddi destekte bulunuldu. Çocukların ve gençlerin sporla büyümesi için ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Spor tesisleri, eğitim yuvaları, kreşler gibi çocuklarımız daha mutlu olacağı, keyifli vakitler geçirebileceği birçok farklı projemiz var” dedi.

2023-05-03 09:10:45
56 AMATÖR SPOR KULÜBÜNE 249 BİN TL MADDİ DESTEK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, amatör spor kulüplerine 2014 yılından bu yana verdiği desteğe devam etti. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda amatör spor kulüpleriyle bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 56 amatör spor kulübüne toplamda 249 bin TL maddi destekte bulunduklarını söyledi

Belediye Başkanlığı’na aday olduğu dönemde, 2014 yılında amatör spor kulüpleri ile bir araya geldiğini ve onların taleplerini dinleyerek, beklentilerini sorduğunu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “2014 yılında ilk adaylık döneminde 8-9 amatör spor kulüp başkanları ile bir toplantı yapmıştık. O zaman sormuştum  ‘Ne olsa beğenirsiniz? Ne yapmak lazım’ diye. Birkaç şey söylendi. Bir tanesi bu her sezon açılışı öncesi lisanslarla ilgili ücretleri ödeme de bir sıkıntı yaşanıyormuş, yani nakit para sıkıntısı. Diğer bir sorun ise özellik il içerisindeki deplasmanlarda ulaşım problemi vardı. En büyük sıkıntıların bunlar olduğu söylenmişti o zamanlarda. O gün bir karar verdik. O günden bugüne 9 yıl oldu. Yılda iki kez yapıyoruz bu nakdi yardımları ama gönül istiyor ki daha fazla olsun daha fazla yardım edebilelim” ifadelerine yer verdi.

9 yıldır Edirne’de yaşanan temel belediyecilik konusunda yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmek için büyük bir çaba harcadıklarını belirten Başkan Gürkan, “Öncelikle yeni bir içme suyu kaynağı bulmamız gerekiyordu. Kırklareli-Kayalı köyünden 58 km mesafeden bir ishale hattı çektik. Bugünkü rakamlarla, tahmin ediyorum ki 1 milyar 200 milyon TL falan tutar, tabi bunlar büyük paralar. Ama bunun olması gerekiyordu çünkü içme suyu olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Tabi onun içinde bir arıtma tesisi yaptık. Edirne, 81 il içerisinde atık su arıtma tesisi olmayan tek şehirdi. Yine bir 200 milyon ₺ civarında para harcadık. Bugünkü rakamlarla herhalde bir 600 milyonu falan bulurdu. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisini yaptık. Mart başında faaliyete geçirdik. 2017 yılında çöplüğü bitirdik. Kendi imkanlarımızla… Bu saydıklarım hep kredisiz işler.  2017 yılından itibaren eski çöplüğe çöp dökmüyoruz. 2018 yılından itibaren çöpten elektrik üretmeye başladık. Yılda yaklaşık 10 milyon Kilowatt saat çöpten elektrik üretiyoruz. Son 5 yıldır. O bir taraftan devam ediyor. Tabi alt yapı biz ekonomik olarak çok yordu. Şehir halkı olarak sizleri de çok yordu. Çünkü devasa bir iş toplamda Edirne’nin içerisindeki yolların, cadde, sokak 1600 civarında cadde ve sokak var. Bunların toplamda yaklaşık 360 km. Ama biz toplamda 520 km’yi geçen bir altyapı yapıyoruz.  Bunun 400 km’si içme suyu şebekesi, bütün şehir yenileniyor. Bunun  %80-85 ‘i bitti. 110 km kanalizasyon, 30 km yağmur suyu bunların da %95’i bitti. Bir tek Güney Çevre yolunda yağmur suyu hattı devam ediyor. Ona birkaç tane kılçık dediğimiz yan sokaklardan gelen bağlantılar yapılacak. 1-2 aya oda bitiyor sonra rahatlayacağız. Ama tabii ekonomik olarak, başladığımız günkü ve bugünkü fiyat farkı tam 7 kat. 2 yıl önce 100 lira olan işi, bugün 700 liraya yapabiliyoruz. Rakamlar çok büyük tabii devasa rakamlardır. Bugün başlamış olsaydık o alt yapıya biz, 2019’da başladığımızda 215 Milyon TL sözleşme bedeli ile başladık. Bugün yapsak aynı ihaleyi 1 milyar 930 milyon TL tutuyor. O yüzden sizlere içimizden geldiği gibi destek olamıyoruz. Ama önümüzdeki yıl yani 2024 yılı, büyük oranda rahatlıyoruz. 2024 yılında biten taksitlerimiz var, biten borçlarımız var. Bu yaz şehrin hem kalan alt yapısını bitireceğiz hem de yolları bitireceğiz. Aslında 1 Nisan’da başladık asfaltlama programına ama yağışlar bizi geciktirdi. 20-25 gün geriye attı. Çok şiddetli yağışlar oldu. Şuanda da Abdurrahman Mahallesi’nde devam ediyor. Bütün mahalleleri bitireceğiz, Abdurrahman Mahallesi olmak üzere hem kilit parke taş hem de asfaltlama olarak” diye konuştu.

Gürkan, 2024 yılından itibaren amatör spor kulüplerine verilen desteğin daha da artacağını söyledi.

Çocukların ve gençlerin sporla büyümesi için ellerinden gelen çabayı gösteren tüm kulüplere teşekkür eden Gürkan, “İstasyon Mahallesinde dün halı sahamızın açılışını yaptık. Yakında Karaağaçta bir tesis yapacağız. 2024’ten itibaren şehrin ana ve temel sorunları biteceği için şehrin daha çok üst yapısıyla ilgilenebileceğiz. Spor tesisleri, eğitim yuvaları, kreşler gibi çocuklarımız daha mutlu olacağı daha keyifli vakitler geçirebileceği birçok farklı projemiz var. Daha sonra açıklayacağım. Onları yapmaya başlayacağız. Her şey çok güzel olacak. Hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni sezonda hepinize hayırlı olsun” diye konuştu.

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Muzaffer Yıldırım da Belediye Başkanı Recep Gürkan’a amatör spor kulüplerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.