40 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla 7-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Edirne 8. Kitap Günleri, 40 bin ziyaretçi ağırladı. 37 seçkin yayınevi ve 70 yazarın katılım gösterdiği Edirne 8. Kitap Günleri’ni 40 bin 37 kişi ziyaret etti. İmza günlerin ve söyleşilerin de gerçekleştirildiği bu anlamlı organizasyonda adeta bir kültür şöleni yaşandı

2022-10-17 10:47:50
40 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl Edirne ve Trakya bölgesinin heyecanla beklediği Edirne Kitap Günleri, Onur Konuğu’nun Ataol Behramoğlu’nun olduğu açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilerine açmıştı.

Bu yıl ilk defa kendi evinde Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda düzenlenen Edirne 8. Kitap Günleri, bu hafta sonu da birbirinden değerli yazarları ağırladı. İmza günleri ve söyleşilerin yer aldığı Edirne Kitap Günleri’ne Edirnelilerin ilgisi ise büyük oldu.

15 Ekim Cumartesi Gazeteci/Yazar Saygı Öztürk kitaplarını okurları için imzalarken, Enver Aysever ise “Sosyal Medya Çağında Romancı Olmak” isimli söyleşisi ve ardından imza günü ile kitapseverlerle buluştu.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Beşli Çete” isimli söyleşi ve imza günü ile 8. Edirne Kitap Günleri’nde yer aldı.

İhsan Eliaçık, “Kuran’da Kul Hakkı” isimli söyleşisi ve imza günü ile okurlarıyla bir araya gelirken “Seçimlere Doğru Türkiye; İçeride ve Dışarıda Güncel Görünüm” konulu söyleşisi ve imza günü ile İbrahim Varlı ve Berkant Gültekin Edirne 8. Kitap Günleri’nde kitapseverlerle buluştu.

16 Ekim Pazar günü ise 13-16 saatleri arasında Sözcü Gazetesi yazarı, gazeteci Sinan Meydan, “Büyük Zafer’den Cumhuriyet’e” isimli söyleşisi ve kitaplarının imza gününde okuyucuları ile bir araya geldi.

7-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Edirne 8. Kitap Günleri’ne 37 seçkin yayınevi ve 70 yazarın katılım gösterirken, Edirne 8. Kitap Günleri’ni 40 bin 37 kişi ziyaret etti.  10 gün boyunca okullar da kitap günlerine gezi düzenledi. Bu kapsamda Edirne merkez, ilçelerden ve civar il ve ilçelerden toplam 7 bin 845 öğrenci ziyaret etti.

İmza günlerin ve söyleşilerin de gerçekleştirildiği bu anlamlı organizasyonda adeta bir kültür şöleni yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirneli yazarlara da kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Gürkan, “Edirne Kitap Günleri, birbirinden değerli yazarlara ev sahipliği yaptı. Edirne de kitaba, bilgiye ve aydınlanmaya verdiği değerle farkını bir kez daha ortaya koydu. Tüm hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Her zaman kitapla kalın” dedi.