3 YENİ NOKTAYA DAHA HALK EKMEK BÜFESİ

Edirne Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Halk Ekmek Büfeleri, Fatih Muhtarlığı önü (Baca), Esentepe Taksi Durağı karşısı (Esentepe) ve Yayla Taksi Durağı karşısında (Şükrüpaşa) Edirne halkına ucuz ekmek sunmaya devam edecek. Yaşam şartlarının gün geçtikçe daha da zorlaştığını ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, günde yaklaşık 10 bin ekmeğin satıldığını ve vatandaşın halk ekmek büfelerine talebinin arttığını söyledi.

2023-04-13 12:38:40
3 YENİ NOKTAYA DAHA HALK EKMEK BÜFESİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2022 yılının Mart ayında ilk etapta kentin 7 ayrı noktasına Halk Ekmek Büfelerini hizmete sunmuştu. Bu sayı ilerleyen günlerde 8’e çıkartıldı. Ekonomik şartların her geçen gün zorlaşması nedeniyle Edirnelilerin Halk Ekmek Büfelerine olan talebinde de artış yaşandı. Vatandaşların talepleri üzerine Fatih Muhtarlığı önü (Baca), Esentepe Taksi Durağı karşısı (Esentepe) ve Yayla Taksi Durağı karşısında da (Şükrüpaşa) Halk Ekmek Büfeleri açıldı.

“Ucuz Ekmek, Yerinde Hizmet” anlayışıyla hizmete sunulan Halk Ekmek Büfelerinin bundan sonra 11 ayrı noktada hizmet vereceğini ve vatandaşı ucuz ekmekle buluşturacaklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Maalesef ülkemizde ekonomik koşullar her geçen gün daha da ağırlaşıyor, artan fiyatlardan dolayı gıdaya ulaşmak da yine her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bunu geçtiğimiz yıl Mart ayında hizmete sunduğumuz Halk Ekmek Büfelerindeki talepten de anlayabiliyoruz. Günde 10 bin ekmek, halkımız ile buluşuyor. Beyaz ekmek, çavdar, tam buğday ve kepekli çeşitlerinden oluşan ekmelerimize olan talep dolayısıyla biz de Halk Ekmek Büfelerinin sayısını artırma kararı aldık. Fatih Muhtarlığı önü (Baca), Esentepe Taksi Durağı karşısı (Esentepe) ve Yayla Taksi Durağı olmak üzere 3 yeni Halk Ekmek Büfesini halkımız ile buluşturduk” diye konuştu.

HEDEFİMİZ KİMSENİN YATAĞA AÇ GİRMEMESİ

Ekmeğin, Türk insanının en önemli gıdası olduğunu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ekmek, Türk kültürünün vazgeçilmezidir, Türk kimliğinin bir parçasıdır. Ekmek bizim için kutsaldır. Maalesef son zamanlarda fiyatlarda yaşanan artışlar nedeniyle vatandaşlarımızın ekmeğe ulaşmakta zorluk yaşıyor. 1 yıl önce başlattığımız bu hizmeti vatandaşlarımızı 11 noktada buluşturmaya devam edeceğiz. Halkımızın ekmeğe daha ucuz ulaşabilmesi için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kuşkunuz olmasın hiç kimsenin yatağa aç girmemesi için, hepimizin ekmeği için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

EDİRNE’DE BULUNAN 11 HALK EKMEK NOKTALARI

Kıyık (Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası karşısı), Yıldırım Beyazıt Mahallesi (Yıldırım Merkez Park İçi), Yeniimaret Mahallesi (Yeniimaret Mahalle Muhtarlığı yanı), Karaağaç Mahallesi (Mustafa Necati İlköğretim Okulu Yanı), Saraçlar( Akbank karşısı), Ayşekadın(Ayşekadın Camii Önü), İstasyon(Aytemiz Petrol karşısı), Baca (Fatih Muhtarlığı yanı), Esentepe (Esentepe Taksi Durağı karşısı), Şükrüpaşa (Yayla Taksi Durağı karşısı) ve Eski Toki (TOKİ Taksi Durağı yanı)