24 TEMMUZ’DA SUNAY AKIN EDİRNE’DE

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi, tapusu Lozan Barış Antlaşması'nın 99. yıl dönümünde Sunay Akın, “Bağımsızlık Yolunda Lozan” isimli tek kişilik gösterisiyle Edirneliler ile buluşacak.

2022-07-18 08:24:54
24 TEMMUZ’DA SUNAY AKIN EDİRNE’DE

Şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, 24 Temmuz’da Lozan Barış Antlaşması’nın 99. yıl dönümünde Edirneliler ile buluşuyor.

Sunay Akın’ın 24 Temmuz Saat:14.00’te “Bağımsızlık Yolunda Lozan” isimli tek kişilik gösterisinin Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda düzenleneceğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Temmuz tarihinin Türkiye için çok önemli bir tarih olduğuna dikkat çekti.

Türk Milleti’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük azim, inanç ve kararlılıkla kazandığı Kurtuluş Savaşı’nı Lozan Barış Antlaşması ile taçlandırdığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “24 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin tabusunu kazandığı gündür. Ayrıca 24 Temmuz’da Edirne’nin turizmine büyük katkı sağlayan Karaağaç toprakları da Lozan Anlaşması’yla kazanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini tüm dünyaya kabul ettiren bu zaferinin 99. yıl dönümünde Sevgili Sunay Akın da bizlerle olacak. Sunay Akın’ın ‘Bağımsızlık Yolunda Lozan’ isimli tek kişilik gösterisine tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.