2022 YILINDA 5 BİN 380 TON SANAYİ KAYNAKLI ATIK YAĞ TOPLANDI

Edirne Belediyesi’nin yetki alanlarında 2022 yılında toplamda 5 bin 380 ton sanayi kaynaklı atık yağ toplandı. Toplanan atık yağlar, lisanslı firmalar vasıtasıyla geri dönüşüme gönderilerek, ülke ekonomisine katkı sağlandı.

2023-01-18 07:48:24
2022 YILINDA 5 BİN 380 TON SANAYİ KAYNAKLI ATIK YAĞ TOPLANDI

Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği kapsamında Edirne Kent Merkezi belediye yetki alanları içeresinde işletmelerden kaynaklanan atık yağların toplanması taşınması ve bertarafı Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün koordinasyonunda devam ediyor.

Sanayi kaynaklı atık yağların taşınma ve bertaraftı ise Edirne Belediyesi’nin protokol yaptığı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisansları bulunan PETDER (Petrol Sanayi Derneği) ve AKSÜS Kimya ve Entegre Atık İşletmeleri San. Tic. A.Ş.  firmaları tarafından yerine getiriliyor.

2022 yılı içerisinde Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün koordinasyonunda belediye sınırları içeresinde 5 bin 380 ton sanayi kaynaklı atık yağ belediyenin protokolü bulunan lisanslı firmalar vasıtasıyla geri dönüşüme gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlandı.  

Hem çevrenin ve doğanın korunması hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla sanayi kaynaklı atık yağları toplanarak, geri dönüşüme gönderilmesi konusunda çalışmalarını titizlikle yürütmeye devam edeceklerini belirten Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün yetkilileri, “İşletmelerimize ve kurumlarımıza, sanayi kaynaklı yağların zararları konusunda eğitimler düzenleyerek, söz konusu kurumlarımızı atık yağların toplanması ve bertarafı ile ilgili bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dediler.