2022 EDİRNE YILI’NIN FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI, EFSANE AĞAYA

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane ağası, Edirne Belediyesi Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni Edirne’ye kazandıran, 3 altın kemerin ebedi sahibi Seyfettin Selim’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi, Edirne Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. 662. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı, Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılının kentte coşkuyla kutlanacağı 25 Kasım 2022 tarihinde takdim edilecek.

2022-11-03 13:01:05
2022 EDİRNE YILI’NIN FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI, EFSANE AĞAYA

Edirne Belediyesi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 15 maddenin görüşüldüğü toplantı öncesinde FISU Üniversiteler Dünya Kupası'nda altın madalyanın sahibi olarak, Edirne’ye Dünya Şampiyonluğu’nu getiren Edirne Belediyesi’nin ilk ve tek kadın güreşçisi Melda Dernekçi, Edirne Belediye Meclis Kararı ile ödüllendirildi. Bir adet tam, bir adet küçük altın ile ödüllendirilen Melda Dernekçi’ye ödüllerini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim etti. Gürkan, ayrıca meclise Melda Dernekçi’ye 10 bin TL para ödülü verilmesini teklif etti.

Melda Dernekçi’yi tebrik eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Melda’nın aldığı madalyalar yaşından daha büyük. Türkiye şampiyonlukları, Avrupa şampiyonlukları var, Dünya dereceleri var. Ama bu kez Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonası’nda kendi kilosunda dünya şampiyonu oldu. Bunun daha ötesi yok, Dünya’nın en büyüğü. Melda, Edirne Belediyesi’nin hem ilk hem de tek kadın güreşçisi. Bizi gururlandırıyor. Başarıları daim olsun, diyoruz. Bugün kendisine meclisimizin uygun gördüğü hediyeleri takdim edeceğiz” diye konuştu.

ALTYAPI ÇALIŞMALARININ YÜZDE 61,49’U TAMAMLANDI

Daha sonra Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, 5 Aralık 2019’da başlanan altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yaver Tetik, içmeye suyu şebekesinin yüzde 51,79’unun, kanalizasyon hattı projesinin yüzde 99,38’inin, yağmur suyu toplama kanalı projesinin de yüzde 54,94’ünün; çalışmaların toplamda da yüzde 61,49’unun tamamlandığı söyledi. 

EDİRNE’NİN FAHRİ HEMŞEHRİSİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın önerisiyle Edirne’nin Kurtuluşunun 100 yılında  662. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

2009-2010-2011-2012-2013-2015-2016-2017-2018-2019-2021-2022 ile aynı zamanda Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 100. yılında, 2023’te yapılacak olan 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Ağası olan Seyfettin Selim’in Cumhuriyet tarihinde en fazla Kırkpınar Ağalığı yaparak, tarihe adını yazdırdığını ifade eden Başkan Gürkan, “3 altın kemerin ebedi sahibi olan Seyfettin Selim yağlı güreş camiasına ve kültürüne yaptığı büyük hizmetlerin yanında 11 Temmuz 2021 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Edirne Belediyesi Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’ ile de Edirne’mize kalıcı ve unutulmayacak bir hizmette bulunmuştur” dedi.

İBRAHİM ACAR’IN İSMİ BU KENTTE YAŞATILACAK

Öte yandan Edirne’de amatör sporun gelişmesine büyük katkılarda bulunan ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz İbrahim Acar’ın isminin bir cadde ve sokağa verilmesi konusu da Belediye Meclisi’nde görüşülerek, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonuna havale edildi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde vefat eden İbrahim Acar’a bir kez daha rahmet dileyerek, İbrahim Acar’ın, Edirne’de amatör sporun gelişmesi için üstün bir çaba sarf ettiğini söyledi.